Osso Buco på kotlett

Serverar: 4 portioner

Osso Buco är en klassisk italiensk rätt som traditionellt tillreds på kalv eller nötlägg. Här tillagad på fläskkött...det smakar alldeles utmärkt gott det med.

Ingredienser

  • 600 g fläskkotlett eller karré, i skivor
  • 1 msk flytande margarin
  • 3-5 krm salt
  • 2 krm svartpeppar, nymald
  • Sås
  • 1 gul lök, grovhackad
  • 1 liten purjolök, i strimlor
  • 1 morot, 70 g, i skivor
  • Ca 50 g rotselleri, i små tärningar
  • 1 msk flytande margarin eller margarin
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 2 dl vatten eller torrt vitt vin
  • 1 hönsbuljongtärning
  • Några kvistar färsk rosmarin eller timjan eller 1 tsk torkad
  • Tillbehör
  • 4 portioner tagliatelle eller ris, kokt
  • Instruktioner

    1. Fräs lök och rotsaker i fettet ett par minuter. Tillsätt tomater, vatten eller vin och smulad buljongtärning.
    2. Koka upp och sjud sedan under lock 15-20 minuter.
    3. Bryn under tiden köttskivorna i fettet, salta och peppra. Skär bort fettkanten och lägg ner köttet och örtkrydda i såsen och låt puttra ytterligare ca 10 minuter.
    4. Servera med tillbehören.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 15 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben