Ölmarinerad vildsvinsskinka med sjömanspotatis.

Serverar: 8 portioner

Vildsvinsköttet är mörkare och fylligare i smaken.

Ingredienser

  • 1½ kg vildsvinsskinka
  • Hushållssnöre
  • Marinad
  • 2 x 33 cl ljust öl
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 tsk timjan
  • 15 kryddpepparkorn
  • 15 svartpepparkorn
  • 4 msk kalvfond, koncentrerad
  • 2 msk japansk soja
  • Sjömanspotatis
  • 1,2 kg fast potatis
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • 3 dl riven västerbottenost
  • 2 dl grovhackad persilja
  • 2 tsk salt
  • ½ tsk nymald svartpeppar
  • 6 dl marinad
  • Instruktioner

    1. Putsa köttet och bind om det med hushållssnöre.
    2. Marinad: Blanda öl, skivad vitlök, kryddor, fond och soja i en bunke. Lägg skinkan i en stor fryspåse och häll på marinaden, marinera 1-2 dygn i kylskåp. Vänd skinkan några gånger.
    3. Sätt ugnen på 175 grader. Ta upp köttet ur marinaden som sparas.Torka av köttet med hushållspapper. Lägg det i ugnsfast form och stek köttet i mitten av ugnen i ca 1½ timme till 70 grader.
    4. Häll marinaden i en kastrull koka upp. Sila marinaden genom en finmaskig sil. Sila marinaden ytterligare en gång genom ett melittafilter till en klar buljong.
    5. Skala och skiva potatis, lök och morötter, ej för tunt. Blanda skivorna, ost, persilja, salt och peppar i en bunke så att alla ingredienser fördelas jämt. Häll över i en gryta eller traktörpanna och platta till. Häll på 6 dl marinad och sjud under lock på svag värme ca 20 min.
    6. Ta ut köttet och låt det vila 15 min i folie. Skiva köttet tunt med vass kniv och servera det med sjömanspotatis och inlagda rödbetor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben