Entrecôte, tomat- och ölmarinerad

Serverar: 4 portioner

Entrecôten med sitt insprängda fett är ett bra grillkött eftersom resultatet blir saftigt och gott. TOMAT- OCH ÖLMARINAD Den här mustiga marinaden sätter fart på smaklökarna, och passar utmärkt som basmarinad till både biffar, entrecôte och fläskkarré,hel eller i skivor. Den kan sparas i kylskåp flera veckor. Barbecuesås finns färdig på flaska att köpa i livsmedelsbutiker.

Ingredienser

  • 4 skivor entrecôte, ca 150 g styck
  • ca 1 dl tomat- och ölmarinad (se recept)
  • Ev extra salt
  • Ev extra peppar
  • Till serveringen
  • Grillade halverade tomater, som penslas med samma marinad
  • Tomat- och ölmarinad ca 6 dl
  • 2 dl tomatpuré
  • 1 dl barbecuesås
  • 3 dl öl, gärna mörkt
  • 1 stor vitlöksklyfta, pressad, eller 2 mindre
  • 2 tsk farin- eller rörsocker
  • 1 msk worcestersås
  • 1 msk kinesisk soja
  • 5 stänk tabasco
  • Instruktioner

    1. Tänd grillen. Lägg köttet i en form och pensla med marinaden. Vänd bitarna någon gång under tiden de ligger där och drar. När glödbädden är lagom grå och het, torka av köttbitarna och lägg dem på oljat galler ca 10 cm ovanför glödbädden. Grilla dem efter egen smak - från 1-3 minuter på var sida och pensla under tiden. Pensla även tomaterna och grilla dem så de blir genomvarma.
    2. Tomat- och ölmarinad: Blanda alla ingredienserna i en burk med skruvlock eller flaska med vid öppning. Skaka om väl och låt stå ett dygn. Skivat kött penslas med marinad och får ligga och dra en kvart före grillningen. Helt kött penslas den sista kvarten av grillningen med marinaden.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben