Örtbullar

Serverar: 25 portioner

Passar perfekt till en höstig soppa. Godast varma

Ingredienser

  • 150 gram smör
  • 50 gram jäst
  • 5 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 15 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 50 gram smör
  • 0,5 dl basilika, färsk
  • 0,5 dl bladpersilja, färsk
  • 1 msk rosmarin, färsk
  • 3 nypor havssalt
  • Garnering
  • 1 st ägg
  • 1 msk basilika, torkad
  • Instruktioner

    1. Smält smöret. Häll i mjölken och värm till fingertemperatur. 2. Smula sönder jästen i en bunke och häll över mjölkblandningen. Rör tills jästen smälter. 3. Häll i socker, salt och till sist vetemjölet. Blanda ihop till en fast deg. Låt jäsa 30 minuter. 4. Hacka de färska örterna. Blanda smör, flingsalt och färska örter. 5. Knåda degen och dela den i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel, ca 0,5 cm tjock. Bred ut örtsmöret över plattorna. 6. Rulla ihop egplattorna och skär i 2 cm tjocka skivor. 7. Lägg bullarna påplåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa 30 minuter. 8. Sätt ugnen på 225 grader. 9. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över torkad basilika. 10. Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben