Mozzarella- och örtbullar

Serverar: 30 portioner

Färdig brödmix och en fyllning av mozzarella och örter gör detta bröd både lätt bakat och smakar ljuvligt.

Ingredienser

  • 1 paket mix för franskbröd
  • 50 g färsk jäst
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk torkade örter tex. Basilika, mejram, oregano
  • 2 förpackningar mozzarella á 125g
  • 1 knippa salvia
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Gör och jäs degen enligt anvisning på förpackningen. Ta upp degen på mjölat bkabord, knåda den lätt. Dela i 2 delar. Kavla ut varje del till en ca 1 cm tjock platta.
    2. Ringla över hälften av olivoljan, smula över de torkade örterna, lägg på osten delad i små bitar. Rulla ihop till längder, ej för hårt. Skär varje längd till 15 bullar.
    3. Lägg dem i rader på plåtar med bakpapper. Jäs under duk ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Strö över salviabladen, ringla över resten av oljan och strö över salt. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben