Man steker hela den baconlindade fläskfilén i ugnen med spetten i och skär den sedan i skivor.
En underbar fläskfilé med parmaskinka, mozzarella- eller fetaost, bacon och marinerade soltorkade tomater.
Ingredienser
1 fläskfilé, ca 600 g
6 skivor parmaskinka
Ca 75 g mozzarella- eller fetaost
5 marinerade soltorkade tomater
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
½ kruka färsk basilika
1 paket bacon à 140 g
2 msk smör el margarin
Ca 12 grillspett i trä
Instruktioner
- Lägg grillspetten i blöt. Ansa och skär ett djupt snitt på längden längs med filén. Vik upp filén.
- Dela skinkbitarna i mindre bitar, skiva osten eller smula fetaosten i mindre bitar. Skär de soltorkade tomaterna i mindre bitar. Finhacka basilikan.
- Salt och peppra i filén, fyll den med skinka, ost, tomatbitar och basilika.
- Linda baconskivor runt hela filén. Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält matfettet och bryn filén hastigt runt om.
- Stick in grillspetten från en långsidan så att du efter tillagning kan skära lagom stora bitar mellan pinnarna.
- Stek ca 20 minuter i ugnens mitt. Ta ut och skär med vass kniv mellan pinnarna.
Liknande recept
Kommentarer (0)