Italiensk fylld filé

Serverar: 4 portioner

Man steker hela den baconlindade fläskfilén i ugnen med spetten i och skär den sedan i skivor. En underbar fläskfilé med parmaskinka, mozzarella- eller fetaost, bacon och marinerade soltorkade tomater.

Ingredienser

  • 1 fläskfilé, ca 600 g
  • 6 skivor parmaskinka
  • Ca 75 g mozzarella- eller fetaost
  • 5 marinerade soltorkade tomater
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ kruka färsk basilika
  • 1 paket bacon à 140 g
  • 2 msk smör el margarin
  • Ca 12 grillspett i trä
  • Instruktioner

    1. Lägg grillspetten i blöt. Ansa och skär ett djupt snitt på längden längs med filén. Vik upp filén.
    2. Dela skinkbitarna i mindre bitar, skiva osten eller smula fetaosten i mindre bitar. Skär de soltorkade tomaterna i mindre bitar. Finhacka basilikan.
    3. Salt och peppra i filén, fyll den med skinka, ost, tomatbitar och basilika.
    4. Linda baconskivor runt hela filén. Sätt ugnen på 200 grader.
    5. Smält matfettet och bryn filén hastigt runt om.
    6. Stick in grillspetten från en långsidan så att du efter tillagning kan skära lagom stora bitar mellan pinnarna.
    7. Stek ca 20 minuter i ugnens mitt. Ta ut och skär med vass kniv mellan pinnarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben