Bakad potatis med fyllning av bl.a. crème fraiche - och bacon såklart!!!
Ingredienser
4 bakpotatisar
1 pkt bacon
1 knippa dill
1 kula mozzarella
1 vitlöksklyfta
1 dl crème fraiche
Salt
Peppar
Instruktioner
Tvätta potatisarna och picka dem med en gaffel.
Baka i ugnen på 200 grader i ca 50 minuter. Känn
med en sticka så att de är klara.
Knaperstek baconet i små bitar, hacka dillen, riv mozzarellan och pressa vitlöken.
Gröp försiktigt ur innehållet ur potatisarna, låt väggarna vara ca 5 mm tjocka, potatisarna ska fyllas igen.
Lägg inkråmet i en skål och blanda med baconet, dillen, mozzarellan, vitlöken och crème fraichen. Salta och peppra och fyll potatisskalen med blandningen.
Ställ in i ugnen på 200 grader tills ytan får en fin färg.
Jättegott! Jag smulade i lite getost i mozzarellan för att få mer smak, mkt gott!