Gratinerad mozzarella- och dillpotatis

Serverar: 4 portioner

Bakad potatis med fyllning av bl.a. crème fraiche - och bacon såklart!!!

Ingredienser

  • 4 bakpotatisar
  • 1 pkt bacon
  • 1 knippa dill
  • 1 kula mozzarella
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl crème fraiche
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Tvätta potatisarna och picka dem med en gaffel. Baka i ugnen på 200 grader i ca 50 minuter. Känn med en sticka så att de är klara.
    2. Knaperstek baconet i små bitar, hacka dillen, riv mozzarellan och pressa vitlöken.
    3. Gröp försiktigt ur innehållet ur potatisarna, låt väggarna vara ca 5 mm tjocka, potatisarna ska fyllas igen.
    4. Lägg inkråmet i en skål och blanda med baconet, dillen, mozzarellan, vitlöken och crème fraichen. Salta och peppra och fyll potatisskalen med blandningen.
    5. Ställ in i ugnen på 200 grader tills ytan får en fin färg.
    6. Servera med en sallad och ev. en grillad köttbit.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mzankianka 2 augusti 2009

    Jättegott! Jag smulade i lite getost i mozzarellan för att få mer smak, mkt gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben