Mozzarella- och basilikagratinerad kycklingfilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En väldoftande och lyxig fredagsrätt som är enkel och går snabbt att göra.

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfiléer
  • 225 g mozzarellaost
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk + 1 msk (till stekning) olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Finhacka hälften av basilikan och blanda om tillsammans med 2 msk olivolja i en kopp. Pressa i vitlöken.
    2. Blanda sedan tillsammans med hela eller tärnade kycklingfiléer i en stor bunke, salta och peppra.
    3. Stek i olivolja tills kycklingen är genomstekt. Lägg sedan i en ugnssäker form.
    4. Skiva eller riv mozzarellan jämnt fördelad över kycklingen. Strö över finhackad basilika och gratinera i ugnen i 225º tills osten smält ner över kycklingen.
    5. Servera tillsammans med klyftpotatis och en naturell matlagningsyoughurt som du blandat med 1 msk olivolja, 1 msk svartpeppar och lite salt.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben