En väldoftande och lyxig fredagsrätt som är enkel och går snabbt att göra.
Ingredienser
1 kg kycklingfiléer
225 g mozzarellaost
1 kruka färsk basilika
1 vitlöksklyfta
2 msk + 1 msk (till stekning) olivolja
Salt
Peppar
Instruktioner
Finhacka hälften av basilikan och blanda om tillsammans med 2 msk olivolja i en kopp. Pressa i vitlöken.
Blanda sedan tillsammans med hela eller tärnade kycklingfiléer i en stor bunke, salta och peppra.
Stek i olivolja tills kycklingen är genomstekt. Lägg sedan i en ugnssäker form.
Skiva eller riv mozzarellan jämnt fördelad över kycklingen. Strö över finhackad basilika och gratinera i ugnen i 225º tills osten smält ner över kycklingen.
Servera tillsammans med klyftpotatis och en naturell matlagningsyoughurt som du blandat med 1 msk olivolja, 1 msk svartpeppar och lite salt.