Grillbiffar på italienskt vis

Serverar: 4 portioner

Tunna, marinerade grillbiffar fylls med fina skivor av skinka och mozzarella. Detta blir en mycket god och lite annorlunda grillrätt.

Ingredienser

  • 4 skivor mörad, renskuren biff à 125 g
  • 4 tunna skivor mozzarella à 15 g
  • 4 tunna skivor rökt skinka à 15 g
  • Marinad
  • 1,5 dl torrt rött vin eller köttbuljong
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1/2 krm chiliflingor
  • Instruktioner

    1. Dela varje biff horisontellt med en vass kniv. Banka ut de 8 biffarna till ca 3 mm tjocklek. Blanda vin eller buljong, svartpeppar och chiliflingor i en skål. Blanda noga, lägg ner biffarna och vänd så att de täcks med marinad. Täck med plastfolie och ställ kallt i 30 minuter.
    2. Gör en glödbädd i en kolgrill eller sätt ugnsgrillen på medelvärme. Ta upp köttet ur marinaden och fördela mozzarella- och skinskivor på 4 av biffarna. Lägg resten av biffarna ovanpå. Släng marinaden.
    3. Lägg biffarna på grillgallret. Grilla ca 10 cm från glöden, ca 5 minuter på var sida tills biffarna fått en fin grillyta. Vänd endast en gång. Lägg upp på varma tallrikar och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben