Örtdoftande rödbetsbiffar med fetaostkräm

Serverar: 4 portioner

Den hemliga ingrediensen som lyfter rätten är timjan och rosmarin. Smakfest!

Ingredienser

  • 4 rödbetor
  • 1 gul lök
  • 4 dl kokta bönor, t ex svarta, vita eller kidney
  • 1 ägg
  • 1 msk majsstärkelse
  • 2 tsk torkad timjan
  • 2 tsk torkad eller finhackad färsk rosmarin
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk sesamfrön
  • Fetaostkräm
  • 150 g fetaost
  • 1½ dl créme fraiche
  • Servering
  • Couscous
  • Sallad
  • Oliver
  • Instruktioner

    1. Riv rödbetorna och hacka löken. Mixa bönorna tillsammans med ägget, löken och majsstärkelsen. Blanda ner rödbetorna, örterna, salta och peppra.
    2. Hetta upp en panna med smör och olivolja och klicka ut biffar med hjälp av en sked. Strö sesamfröna på den sida som hamnar uppåt. Stek biffarna på medelvärme några minuter på varje sida.
    3. Fetaostkräm: Smula fetaosten och rör ihop den med créme fraiche.
    4. Servering: Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen och servera biffarna med couscous, fetaostkräm, sallad och oliver.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben