Rödbetsbiffar

Serverar: 5 portioner

Saftiga rödbetbiffar! Receptet är för 5 personer.

Ingredienser

  • Rödbetsbiffar
  • 500 g rödbetor
  • 1 potatis
  • 1 gul lök
  • 1½ - 2dl ströbröd
  • salt
  • vitpeppar
  • Vitlökssås
  • 2 dl lätt cremé fraiche eller turkisk yoghurt
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 2 msk lätt-majonnäs
  • ½ tsk salt
  • Pepparrotssås
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • ½ dl riven pepparrot, ca eller 2msk från tub
  • salt
  • vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala och riv rödbetorna och potatisen grovt. Hacka löken fint. Blanda alla ingredienser till rödbetsbiffarna och låt det stå och svälla ca 10 minuter, så att ströbrödet kan suga åt sig vätskan från det rivna. Krydda med salt och vitpeppar efter smak och tycke.
    2. Välj antingen att ha vitlökssås eller pepparrotssås till biffarna. Båda sorterna är goda till rödbetsbiffar! Blanda alla ingredienserna till såsen. Smaka av såsen efter smak.
    3. Forma sedan biffar, ca 10st. Hetta upp olja/margarin i en stekpanna. Stek biffarna ca 3 minuter på varje sida.
    4. Servera rödbetsbiffarna med såsen, en matig sallad (med t.ex. vitkål, paprika, italiensk salladskrydda, olivolja och vitvinsvinäger) och gärna ett mjukt bröd med smör. Vill du har något mer till så kan du även äta biffarna med potatismos.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    The_mama97mia 26 september 2012

    Hej och tack för ett bra grundrecept, jag utgick från ditt men lade till lite. Svårt att betygsätta men en fyra för inspiration får du i a f ! Jag serverade med svampsås och bacon.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben