Rödbetsbiffar

Serverar: 4 portioner

Biffar utan köttfärs. Ägg ingår i smeten, så biffarna är inte helt vegetariska.

Ingredienser

  • 5 medelstora, kokta rödbetor, ej inlagda
  • 1 stor rå potatis
  • 1 gul lök
  • 50 g hasselnötter
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 uppvispat ägg
  • ½ tsk salt
  • Vitpeppar
  • 1 msk olja eller smör
  • 1 citron
  • Instruktioner

    1. Mal rödbetor, potatis och lök på grönsakskvarn och hacka nötterna.
    2. Blanda de malda grönsakerna med nötter, potatismjöl, ägg, salt och nymald vitpeppar. Forma smeten till små fina biffar och låt dem vila en stund.
    3. Stek dem sedan i matfett på svag värme. Lägg upp dem på ett fat och lägg 1 citronskiva på varje biff.
    4. Lägg nykokta ärter runt om.
    5. Servera med potatismos.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    saxa 19 mars 2010

    Ganska goda, trots att vi inte är några vegetarianer.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben