Rödbetsbiffar med bulgur och morotstzatziki

De här biffarna är bland det godaste jag vet, och väldigt enkla och billiga. Non-egg går bra att byta ut mot en tsk bakpulver eller sojamjöl. Servera till bulgur och en morotstzatziki.

Ingredienser

  • Rödbetsbiffar (10st)
  • 3 rödbetor
  • 1 stor potatis
  • 1 liten gul lök
  • 2 tsk Non Egg
  • Sesamfrön
  • Ströbröd
  • Salt
  • Peppar
  • Bulgur med massa gott (2 port)
  • 1 dl bulgur
  • Broccoli
  • Russin
  • Pumpakärnor
  • Curry
  • Gurkmeja
  • Lime
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala och riv rödbetor och potatis och hacka löken fint. Blanda 2 tsk Non egg med vatten. Rör runt ingredienserna i en bunke och häll på ströbröd. Smaka av med salt och peppar och ställ på kylning i en kvart så att ströbrödet kan suga upp en del av vätskan. Forma till biffar, vänd i sesamfrön och stek på medelhög värme.
    2. Koka upp bulgur tillsammans med 2 dl vatten, gurkmeja, curry och salt. Koka broccolin mjuk men fortfarande spänstig i en seperat kastrull. Rosta pumpakärnorna på hög värme. Blanda ner broccoli, russin och pumpakärnorna i kastrullen med bulgur när den är mjuk. Smaka av med salt, peppar och pressad lime.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Mat-Tilda 12 april 2010

    Jag skall testa detta recept ikväll då detta verkar vara en god variant. Men vart tog morotstzatsikin vägen? Är medlem i Djurens rätt sedan 70-talet men har inte lyckats hela vägen mot veganlivet. Men jag jobbar mot det målet, vilket är svårt när man inte är ensam i familjen...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben