Örtfylld fläskfilé med bacon

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Perfekt bjudmat om man vill prova något nytt!

Ingredienser

  • 600 gr fläskfilé
  • 1 tsk örtsalt
  • 2 krm paprikapulver
  • 2 tsk franska örtkryddor
  • 1 dl finhackad persilja
  • 1 dl finhackad gräslök
  • 1-1½ paket bacon
  • Dragonsås
  • 3 dl creme fraiche
  • 1/4 msk soja
  • 2 msk chilisås
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1/4 msk fransk senap
  • 1 tsk dragon
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 msk torr sherry (går utesluta)
  • Instruktioner

    Putsa filén ren från hinnor och fett. Krydda köttet och klappa in persiljan och gräslöken. Vira in filén i bacon med skarvarna neråt. Lägg den på ugnssäkert fat och stek i mitten av ugnen ca 35 min. Gör under tiden såsen; bladna ihop alla ingredienserna i en kastrull och sjud upp under omrörning. Håll den varm. Skär upp filén i ganska tjocka skivor. Servera med klyftpotatis och grön sparris!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben