Örtpanerad kotlett

Serverar: 2 portioner

Utskuren kotlett är mager mat. Det är också lätt att själv skära bort benet och fettkanten från kotletter med ben. Vi har panerat med dijonsenap och färska örter. Ugnstek potatisen utan fett.

Ingredienser

  • 2 benfria fläskkotletter
  • ½ msk smör
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • ½ msk dijonsenap
  • 1 dl hackade färska örtkryddor: Basilika
  • Timjan
  • Rosmarin
  • Sås
  • 1 dl vatten
  • 1 msk konc kalvfond
  • ½ dl mini fraiche
  • ½ msk vetemjöl
  • ½ tsk kinesisk soja
  • 1 krm salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Tillbehör
  • 250 g ugnsstekta potatisklyftor
  • Sallad
  • Tomater
  • Paprika
  • Instruktioner

    1. Stek kotletterna 2 minuter per sida på medelvärme. Ta upp och håll dem varma under folie.
    2. Häll vatten och fond i stekpannan. Koka upp. Blanda mini fraiche med vetemjöl och vispa ner det. Sjud såsen 3 minuter. Tillsätt soja. Smaka av med ev salt och peppar.
    3. Lägg senapen i en klick på en tallrik. Hacka örtkryddorna. Doppa kotlettkanten i senap och sedan i örtkryddorna eller bred på senapen och strö över örtkryddorna.
    4. Servera köttet med ugnsstekta potatisklyftor, sås och sallad.
    5. Ca 295 kcal varav ca 7 g fett, 30 g kolhydrater, 26 g protein

    Liknande recept

    4.3
    1 h 15 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben