Örtsoppa med vitlöksgrädde

Serverar: 4 portioner

En sydfransk krämig soppa med örter.

Ingredienser

  • 2 purjolökar
  • Smör, att fräsa i
  • 1/2 dl färska eller frysta örtkryddor
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 6 dl vatten
  • 2 dl röda linser
  • 4 dl mjölk
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Strimla purjolök och fräs i smör i en kastrull. Rör i kryddor, buljongtärningar, vatten och linser. Låt soppan koka ca 10 min.
    2. Vispa eller mixa soppan, tillsätt mjölk och hälften av grädden. Låt soppan koka ytterligare någon minut.
    3. Vispa grädden som är kvar och smaksätt med vitlök och lite salt.
    4. Servera soppan med grädden och gärna färska örter.
    5. Tips! Det är gott att servera ett olivbröd till. Byt gärna ut matlagningsgrädden till crème fraiche eller matlagningsyoghurt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben