Strutsfilé med vitlöksgrädde

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 30 minuter

Till en fest middag passar detta. Ett recept jag fick av ägarna till Strutsfarmen i Gerdal. Det är bar att njuta.

Ingredienser

  • 600 gram stutsfilé
  • 30 gram smör
  • 6-8 klyftor vitlök
  • 1,5 dl creme fraiche
  • 1 dl grädde
  • hackad persilja
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. Smält smöret Hacka eller pressa ner vitlöken och fräs den guldgul. Tillsätt crème fraiche och låt det bli genomvarmt. Smaka av med salt och peppar. ev, lite cayennepeppar. Rör ner persiljan innan servering.
    2. Skär strutsfilén ca 2 cm tjocka skivor. Stek på medelhög värme så det blir en fin stekyta. Salta och peppra. Låt gärna köttet vara rosa i mitten.
    3. Kokt potatis och någon grönsak passar bra till

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben