Strutsfilé med lakrits och salvia

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar

Det bara smölter i munnen

Ingredienser

  • 320 g strutsfilé
  • 1 tsk lakritsgranulat
  • 10 st salviablad
  • 1 potatis
  • 1 morot
  • 30 g smör
  • 2 msk rapsolja till stekning
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • köttsaften från strutsfilén
  • 0,5 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • maizenamjöl och vatten till redning
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 100 grader. Gnid in strutsfilén i salt. Fräs lakritsgranulatet i smöret ca 30 sekunder och tillsätt sedan filén. Stek på medelhög värme till fin färg. Vira in i folie och sätt in i ugnen. Innertemperaturen ska vara ca 65-67 grader. Stek rotfruktstärningarna i oljan tillsammans med salvian i cirka 5-10 minuter. Smaka av med flingsalt och peppar.
    2. SKYSÅS: Blanda köttsaften från foliepaketet med vattnet och fonden. Ge den ett uppkok och red av den med maizenaredning. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Dimidus 16 januari 2011

    Hade tänkt göra detta recept på nyårsafton men det sket sig. Det som orsakade detta misslyckande var att ingen visste vad lakritsgranulat var. Vad är det för något och vars kan man få tag på det? MVH Henrik

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben