Tortellini Burro e Salvia - Tortellini med smör och salvia

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Tortellini äts året runt i Italien men mest under jultid. Det är en typisk mellanrätt som äts mellan förrätt och varmrätten. Det här är tre klassiska italienska julrätter som kommer från Bologna i regionen Emilia-Romagna som är väldigt känt för sin tortellini. säger Christian Campogiani, samarbetsparter till Barilla och köksmästare på Den gamle och havet.

Ingredienser

  • 400 g Barilla Tortellini Grandi Ricotta e Spinaci
  • 50 g smör
  • 2 knippen salvia, helst färsk men annars 2 msk torkad salvia
  • Instruktioner

    Koka tortellinin enligt anvisning på paketet, se till att spara lite av pastavattnet (cirka 1 dl). Smält smöret i en vid stekpanna. Lägg ner de hela salviabladen, tillsätt den kokade tortellinin och cirka 1 dl pastavatten. Värm ihop och servera genast på en tallrik.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben