Quornfärsgratinerad tortellini

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Vegetarisk gourmetmåltid som kan göras icke-vegetariskt bara genom att byta ut quorn mot köttfärs!

Ingredienser

  • 1 paket (250 g) färsk tortellini med valfri fyllning (spenat och ricotta är godast)
  • 300 g quornfärs eller köttfärs
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 riven morot
  • 5 skivade färska champinjoner
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 msk ajvar relish
  • Paprikapulver
  • Cayennepeppar
  • 2 msk créme fraiche
  • 1 msk smaksatt färskost (t ex philadelphia vitlök)
  • Ostsåsen
  • 1 dl lättcréme fraiche
  • 1 dl lättmjölk
  • 2 msk smaksatt färskost
  • 1 msk mango chutney
  • 1 dl riven ost (10-17 %)
  • Instruktioner

    1. Fräs lök, vitlök, morot, champinjoner och quornfärs i lite matfett.
    2. I med övriga ingredienser och låt färssåsen puttra på svag värme medan du kokar tortellinin enligt anvisningarna på förpackningen samt blandar ihop ostsåsen som ej behöver värmas.
    3. Bottna en ugnsfast form med den kokta tortellinin. Häll färsröran över och sedan ostsåsen. Lägg gärna körsbärstomater runt kanten på formen
    4. Gratinera i ca 10-15 minuter (225 grader) tills ytan har fått fin färg

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Fur 29 maj 2011

    Middag på morsdag 2011. Visserligen var det inga barn hemma, men maten var god. Jag följde instruktionerna ganska noggrant, dock är jag inte så förtjust i lättprodukter därför blev det feta grejer.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben