Drömsk tortellini och fläskfilegratäng med svamp och bladspenat!

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Hade fläskfile och kantareller samt fryst bladspenat i frysen och ville hitta på något nytt. Hittade tortellini med ost i skafferiet och satte igång.

Ingredienser

  • 600 g Fläskfile
  • 1 gul lök
  • kantareller (jag har frusit in påsar om ca: 2,5 dl förvällda)
  • 3 dl creme fraiche
  • 3 dl mellangrädde
  • 1 msk vilt &kantarell fond
  • 2 tsk dijonsenap
  • salt
  • peppar
  • 1 pkt Tortellini (välj egen favoritsmaksättning)
  • 7 buntar fryst bladspenat'
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Koka tortellini enligt anvisningarna på paketet. Fräs/tina upp bladspenaten i stekpanna och krydda med t.ex vitlökspeppar. När tortellinin är färdigkokt, blanda den frästa och kryddade bladspenaten. Häll över i en ugnssäker form och strö riven ost över.
    2. Under tiden tortellini kokar fräs upp svampen, jag använde kantareller men det funkar med t.ex chaminjoner. Grov hacka lök (jag skar dem i klyftor) och fräs med kanterellerna i några minuter. Lägg kantareller och lök åt sidan.
    3. Skiva fläskfilen i tunna skivor och bryn dem snabbt i stekpanna och krydda efter eget behag. Jag använde, salt, nymald svartpeppar och chilipeppar.
    4. När fläskfilen är brynt häll på de frästa kantarellerna med lök och häll på creme fraiche, mellangrädde, fond och dijonsenap. Låt koka ihop under några minuter.
    5. Häll fläskfile-röran över tortellinin och in i ugnen för att gratineras i cirka 10 minuter.
    6. Servera med sallad, jättegott och går säkert att utveckla i olika smakriktningar. Nästa gång tänkte jag testa chilisås istället för dijonsenap. Samt servera med klyftpotatis istället för tortellini.

    Liknande recept

    Kommentarer (6)

    Zlemma 22 mars 2010

    Fantastiskt gott och väl värt att använda sina kantareller till! ;)

    JulleRull 4 oktober 2010

    jätte gott! ska absolut göras fler gånger!

    Zlemma 14 oktober 2010

    Mycket mumsigt!

    HungrigaVargen 3 mars 2011

    Toppengod rätt! Vi använde ostfylld tortellini och toppade med riven parmesan, och det blev en utomordentligt god rätt som står sig väl som bjudmat när man har gäster! Nästa gång funderar vi på att, för variationens skull, byta ut fläskfilén mot lövbiff som jag också tror kan fungera väl. Stort tack!

    Arnkocken 11 juni 2012

    Supergott! En klar favorit jag kommer laga igen, många gånger i framtiden!

    aliice 3 september 2012

    Vansinnigt god! Klar femma!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben