Aborre, stekt med brynt smör

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Leif GW Perssons festfavorit enligt Allers. Enkelt och gott, som det ska vara.

Ingredienser

  • 4-8 aborrfileér
  • ½ dl vetemjöl
  • ½ dl ströbröd
  • Salt
  • Peppar
  • Oliv- eller rapsolja
  • Smör
  • 1 kg potatis
  • 1 knippa dill
  • 1 citron
  • Instruktioner

    1. Koka potatisen med några dillstjälkar i vattnet.
    2. Filéa aborrarna och torka av dem med hushållspapper.
    3. Blanda mjöl, ströbröd, salt och peppar och vänd fisken i det.
    4. Stek i lika delar smör och olja tills fisken fått fin färg på båda sidor. Eventuellt behövs mer salt och peppar.
    5. Lägg fileérna åt sidan och lägg en rejäl klick smör i pannan.
    6. Bryn smöret en stund så det får fin färg. Ta av från plattan.
    7. Lägg upp på tallriken kokt potatis, 1-2 fileér, lite brynt smör över samt en citronklyfta och lite dill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben