Strutsfilé i senapssås

Struts är ett härligt kött som jag formligen bara älskar. Har du inte smakat struts så har du missat nåt riktigt gott och mört.

Ingredienser

  • 250 gram strutsfilé, tunnt skivad
  • 0.5 dl karl-johanssvamp, torkad
  • 1 morot (eller 2 små)
  • 1 purjo, liten
  • Rapsolja, jungfru
  • 2 msk senap, skånsk grovmalen
  • 1 tsk kinasoja
  • 1 dl crème fraiche
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Börja med att lägga svampen i blöt i tredubbla mängden vatten. Låt ligga i åtminstone en timme. Skrapa och skiva morötterna tunt. Strimla purjolöken. hetta upp oljan och fräs morötter samt purjo lätt.
    2. Lägg i ganska tunna skivor av strutsfilén. Stek på hög värme tills filén fått fin färg. Salta och peppra lätt. Häll i svampen med spadet. Lägg på ett lock och sänk till låg värme. Låt puttra i 10 minuter. Rör ut senapen och sojan i crème fraichen. Klicka den i stekpannan. Rör om lite och låt åter koka upp.
    3. Kolla att köttet är genomstekt. Det får bara vara ytterst lite rosa.
    4. Servera med potatis och en frisk tomatsallad med massor av persilja och rödlök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben