Helstekt Strutsfilé

Serverar: 6-8 portioner

Perfekt för den lila bjudningen

Ingredienser

  • 8-10 hg strutsfilé
  • 2 msk olja
  • 1 msk smör
  • Vitpeppar eller pepparmix
  • Till såsen
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • Örtkryddor eller senap
  • Instruktioner

    Gnid in filén med kryddorna Bryn hastigt runtom i en varm panna Lägg över den på ett ugnssäkert fat Efterstek i ugn i 120 grader (använd stektermometer) Ta ut filén vid 67 grader Vänta ca 15 min innan du skär upp Vispa ur pannan med grädden Smaksätt med örtkryddor eller senap (ev. färdigsås) Serveras med grönsaker, ris/potatis

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4-6
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben