Strutsfilé med plommonsås

Serverar: 4 portioner

Bind köttet med hushållssnöre, för att det ska hålla ihop under stekning.

Ingredienser

  • 600 g strutsfilé
  • Hushållssnöre
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 1-2 msk smör
  • Klyftpotatis
  • 800 g fast potatis
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • Sås
  • 5 katrinplommon
  • 1 msk Maizena majsstärkelse
  • 2 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 dl crème fraiche
  • ½-1 krm nymald svartpeppar
  • Tillbehör
  • 1 purjolök
  • 1 morot
  • ½ tsk salt
  • 1-2 msk rapsolja
  • Instruktioner

    1. Klyftpotatis: sätt ugnen på 225º. Tvätta och klyfta potatisen. Ge klyftorna ett uppkok i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och bred ut potatisen i en långpanna. Ringla rapsoljan över. Salta och blanda. Ugnsbaka mitt i ugnen 30-35 min.
    2. Sås: Finhacka katrinplommonen. Vispa ut majsstärkelsen i kallt vatten i en kastrull. Värm och lös buljongtärningen i vattnet. Tillsätt katrinplommonen, soja, crème fraiche och svartpeppar. Låt såsen sjuda på svag värme 2-3 minuter under lock. Värm före servering.
    3. Ansa och skölj purjolöken, skala moroten. Skär grönsakerna i tändstickstunna strimlor. Salta och fräs i oljan några minuter under omrörning.
    4. Skär köttet i 3-4 cm tjocka skivor, beroende på storlek. Bind upp varje skiva med hushållssnöre som en livrem runt om. Salta och peppra. Bryn smöret i en stekpanna. Stek köttet 3-5 min på varje sida beroende på tjocklek.
    5. Lägg upp biffarna och häll såsen över. Servera med klyftpotatis och grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben