Kinesisk Plommonsås

Serverar: 10-20 portioner

Tid: 1 timme

Kinesisk plommonsås, är en pikant sås till stekt eller grillat kött eller till stekt tofu bland annat.

Ingredienser

  • 200 gram torkade urkärnade plommon
  • 6 klyftor vitlök
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1/2 röd lök
  • 1 tsk röda chili flingor
  • 1 msk honung
  • 1/2 dl sojasås
  • 1 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Ala ingredienser ska läggas i en gryta. Dela plommonen i smådelar med sax. Finhacka eller pressa vitlöken. Skala och riv ingefäran på den fina sidan av rivjärnet. Finhacka rödlöken. Tillsätt även chili flingor, honung, sojasåsen och vattnet.
    2. Koka ett par minuter, och mixa såsen så den blir slät. Tillsätt mer vatten om det behövs.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben