Kinesisk fisk

Serverar: 1 portioner

Tid: 10 minuter

Annorlunda fiskrätt. Mycket god och snabb. Det som tar tid är att strimla grönsakerna i tändsticksliknande bitar.

Ingredienser

  • 150 g torskfiléer
  • 1-2 dm purjolök
  • 3 cm färsk ingefära
  • ½ röd chilipeppar
  • 2 msk sherry
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 msk ljus soja
  • 2 dl vatten
  • 2 tsk majsenamjöl
  • Instruktioner

    1. Skär alla grönsakerna i tändstickstjocka strimlor (purjon på längden!) och chilin i små flisor (ha gärna olja på fingrarna när du skär, så slipper du "bränna dig")
    2. Mjukstek grönsakerna i lite olja. Smula över buljongtärningen.
    3. Rör ihop soja / vatten / majsenamjöl. Häll det över grönsakerna. Lägg i fisken.
    4. Låt småputtra tills fisken är vit i köttet, (späd ev. med mer vatten om det blir för tjockt) häll på en liten slatt sherry (ca 2 msk). Rör om. Det ska inte koka för länge, grönsakerna ska behålla spänsten.
    5. Servera med 1,5 dl kokta nudlar eller ris. Ätes gärna med pinnar

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Japanska matord
    Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...

    Nyårsmiddag
    Inte bestämt nyårsmiddagen ännu? Här får du ett par festliga försla...

    Pingst är grillhelg
    Våren är härlig med alla helger som avlöser varandra. Arbetsveckorn...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben