Kinesisk spenat

Serverar: 4 portioner

Mycket gott! Var inte snål med spenaten, tänk på att den krymper när du steker den.

Ingredienser

  • 500 g färsk bladspenat
  • 250 g sojabönsgroddar
  • 1 knippe salladslök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk färsk ingefära
  • 4 msk matolja
  • 1 dl rostade cashewnötter
  • 2 msk kikkomansoja eller tamari
  • 1 kruka koriander
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Om du väljer vildvuxen spenat med grova stjälkar, rensa den, skölj och låt rinna av. Skiva löken på snedden på japanskt vis eller som du vill.
    2. Pressa vitlöken och riv ingefäran. Hetta upp olja i en panna, tillsätt all lök och ingefäran. Fräs en liten stund men se upp så att det inte bränner.
    3. Ner med groddarna, därefter spenaten, som fräses tills den mjuknat. Tillsätt cashewnötterna. Smaksätt med soja, salt och peppar och hackade korianderblad.
    4. Lite vitt ris och/eller en god köttbit till så blir du mätt och belåten!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Bassalove 23 april 2008

    Har precis ätit Kinesisk spenat . MUMS!!!! Lättlagat och väldigt gott. Rekomenderas varmt! Tack för receptet. Ann-Britt/ Bassalove

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben