Väldigt god rätt. Om man utesluter baconet blir den vegetarisk.
Ingredienser
2 pkt bacon
1 stor purjolök
200 g champinjoner
1 burk böngroddar 400 g
10 cm gurka
1 grön paprika
1 röd paprika
1 msk kinesisk soja
Instruktioner
Klipp baconet i 1 cm bitar.
Skölj och ansa purjolöken, strimla den.
Skölj och ansa paprikan, strimla dem.
Häll böngroddarna i en sil och spola av dem med kallt vatten Låt rinna väl.
Om champinjonerna är stora så dela dem i mindre bitar. Skär gurkan i munsbitar.
Stek baconet. (Om man vill kan man hälla bort baconfetttet och använda margarin eller olja att steka i)Höj värmen och tillsätt purjon, paprikan och svampen. Låt det fräsa i ca 2 minuter.
Tillsätt gurkan och böngroddarna.
Smaksätt med soja och lite peppar.
Lägger in en bild på den goda böngroddsgrytan.