Örtstekt kotlett med feta-betor

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

En riktigt smakfull upplevelse.

Ingredienser

  • 2 fläskkotletter
  • Salt
  • Peppar
  • Färskt kryddgrönt
  • Timjan
  • Oregano
  • Basilika
  • Salvia
  • Mynta
  • 1 knippa små rödbetor
  • 50 g fetaost
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 msk rödvinsvinäger
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka rödbetorna oskalade med lite av blasten kvar i lättsaltat vatten i ca 25 min. Spola av och skala dem, det går lätt om man sätter på sig diskhandskar och gnuggar med (man slipper få röda händer). Låt rödbetorna vara hela om de är små, skär annars i klyftor eller skivor. Salta och peppra.
    2. Mosa fetaosten med olja och vinäger. Häll dressingen över rödbetorna.
    3. Salta och peppra kotletterna. Hacka generöst med färska kryddörter, (blanda av vad du har tillgång till eller använd bara en sort). I brist på färska kryddor går det bra med torkade.
    4. Stek kotletterna på måttlig värme så det kryddgröna inte blir bränt. Efterstek gärna under lock så kotletten blir genomstekt äver vid benet. Lägg upp kotlett och fetamarinerade rödbetor på tallrikarna.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 15 min
    4
    2

    Kommentarer (1)

    Tillberga 26 juni 2008

    ser fram emot lördag hur dax blir den klar?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben