Olivpinnar

Serverar: 16 portioner

Perfekt till soppa eller plock

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 dl vatten
  • ½ dl olivolja
  • 2 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 dl svarta grovhackade oliver
  • Ca 5 dl vetemjöl special
  • Sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olja, socker, salt, oliver och det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg (den är något kladdig). Låt jäsa under duk 40 minuter.
    2. Sätt ugnen på 200 grader. Ta upp och arbeta degen på mjölat bord. Dela den i 16 bitar. Rulla dem till fingertjocka längder, ca 25 cm. Vänd dem i sesamfrön och tryck till så att fröna fastnar. Lägg längderna på bakplåtspappersklädda plåtar. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt svalna på galler utan duk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben