Olivpinnar

Bröd

Ingredienser

  • 1 pkt jäst för matbröd (blå)
  • 5 dl vatten
  • 1,3 liter vetemjöl special
  • 1 msk matolja
  • 2 tsk salt
  • Fyllning
  • 100 g tapenade
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°C. Smula Jäst för matbröd i en bunke, tillsätt det 37°C vattnet och rör om tills kronjästen har löst upp sig.
    2. Tillsätt salt, matolja och vetemjölet. Blanda till en slät deg. Låt degen jäsa i 30 min på bordet. Dela degen i två bitar. Kavla ut bitarna till ca 40x30 cm plattor.
    3. Bred ett tunt lager tapenade, vik dubbel och skär 2 cm breda remsor. Vrid ändarna åt var sitt håll och dra samtidigt lite försiktigt i dem, så att de blir ca 20 cm.
    4. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 10-15 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben