En kryddblandning från ökenlandet Oman. Det finns förstås många versioner av denna kryddblandning. Men i alla utgör kardemumma, spiskummin och korianderfrön ett slags bas. Det är lätt att göra denna blandning och den kan förfärdigas i förväg så länge man förvarar den torrt och slutet.
Ingredienser
½ dl hel spiskummin
2 msk korianderfrön
1 msk hel kardemumma
1 kanelstång
1 tsk hel kryddnejlika
2 tsk hel svartpeppar
1 bit torkad ingefära
1 tsk torkade chili
Instruktioner
- Värm ugnen till 200 grader. Lägg alla kryddorna i en långpanna och rosta i en långpanna (utan fett) i cirka 20 minuter.
- Mal kryddorna i en mortel, en liten kaffemixer eller en kryddkvarn. Se till att de blir till ett fint pulver.
- Häll upp på burk, sätt på lock och förvara mörkt och gärna svalt.
Liknande recept
Kommentarer (0)