Omenapiirakka, finsk äpplekaka

Serverar: 16-20 portioner

Tid: 45 minuter

Denna har jag gjort många gånger. Idealisk när man är många, t ex föräldramöte. Matglada kompisar har prövat att byta ut äpple och kanel mot päron och kardemumma, nästan ännu godare! Jag har fått den av en finsk arbetskamrat.

Ingredienser

  • 4,5 dl filmjölk
  • 3 dl socker
  • 50 gr margarin, smältes
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 7,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • 5-6 äpplen i klyftor
  • Kanel
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Rör ihop alla ingredienserna. Häll ut i smord och bröad långpanna, satsen är stor! Fördela äpplebitar ovanpå, strö över kanel och pärlsocker.
    2. Ugn 200 gr, ca 30 min.
    3. Kan serveras med glass eller vaniljsås, god också utan.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    6-7
    2

    Kommentarer (2)

    emaxen 30 juni 2008

    väldigt god och lättbakad äpplepaj,blir perfekt när äpplena blir mogna i trädgården

    sikaal 30 augusti 2013

    Jättegod kaka, lättbakad. Då jag har stor ugn var det jätteskönt att satsen var stor. Allra godast var den dagen efter då kanterna mjuknat. Kommer att bli en favorit!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben