Omenapiirakka, finsk äpplekaka
Serverar: 16-20 portioner
Denna har jag gjort många gånger. Idealisk när man är många, t ex föräldramöte. Matglada kompisar har prövat att byta ut äpple och kanel mot päron och kardemumma, nästan ännu godare! Jag har fått den av en finsk arbetskamrat.
Ingredienser
4,5 dl filmjölk
3 dl socker
50 gr margarin, smältes
2 tsk vaniljsocker
7,5 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
5-6 äpplen i klyftor
Kanel
Pärlsocker
Instruktioner
- Rör ihop alla ingredienserna. Häll ut i smord och bröad långpanna, satsen är stor! Fördela äpplebitar ovanpå, strö över kanel och pärlsocker.
- Ugn 200 gr, ca 30 min.
- Kan serveras med glass eller vaniljsås, god också utan.
Liknande recept
Kommentarer (2)
väldigt god och lättbakad äpplepaj,blir perfekt när äpplena blir mogna i trädgården
Jättegod kaka, lättbakad. Då jag har stor ugn var det jätteskönt att satsen var stor. Allra godast var den dagen efter då kanterna mjuknat. Kommer att bli en favorit!