Onkel Theodors kaka

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

En annan berömd utflyktskaka som mamma hade med vid bär och svamp utflykter.

Ingredienser

  • 200 gr smör
  • 2 ½ dl strösocker
  • 4 ägg
  • Rivet skal av 1 citron
  • 12 katrinplommon
  • 80 g valnötter
  • 3 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Äggen ska egentligen delas och vispa äggula och strösocker för sig, äggvitan ska vispas för sig till hårt skum och vändas i.
    2. Jag hoppar över det momentet, kakan kanske inte blir lika perfekt, men jag undrar om någon egentligen märker det.
    3. Smält smöret och låt svalna av något. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd i mjöl, citonskal, grovhackade valnötter och katrinplommonen klippta i bitar. Tillsätt det avsvalnade smöret.
    4. Häll allt i en smörad och bröad avlång bakform, 2 liter
    5. Grädda i ca 60 min i 160 grader.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14
    4.7
    30 min
    20-30
    6

    Kommentarer (1)

    Maria K 15 december 2018

    Kul att hitta min mammas och även mitt favoritrecept, Onkel Theodor, här. Jag gör den varje jul men dubblar receptet så det blir 2 rejäla kakor. I mitt gamla recept smälter man inte smöret utan rör smör och socker och sen i med äggulorna. Gräddar först med papper på och sen utan.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben