En annan berömd utflyktskaka som mamma hade med vid bär och svamp utflykter.
Ingredienser
200 gr smör
2 ½ dl strösocker
4 ägg
Rivet skal av 1 citron
12 katrinplommon
80 g valnötter
3 dl vetemjöl
Instruktioner
Äggen ska egentligen delas och vispa äggula och strösocker för sig, äggvitan ska vispas för sig till hårt skum och vändas i.
Jag hoppar över det momentet, kakan kanske inte blir lika perfekt, men jag undrar om någon egentligen märker det.
Smält smöret och låt svalna av något.
Vispa ägg och socker pösigt.
Vänd i mjöl, citonskal, grovhackade valnötter och katrinplommonen klippta i bitar.
Tillsätt det avsvalnade smöret.
Häll allt i en smörad och bröad avlång bakform, 2 liter
Kul att hitta min mammas och även mitt favoritrecept, Onkel Theodor, här.
Jag gör den varje jul men dubblar receptet så det blir 2 rejäla kakor.
I mitt gamla recept smälter man inte smöret utan rör smör och socker och sen i med äggulorna.
Gräddar först med papper på och sen utan.
Kul att hitta min mammas och även mitt favoritrecept, Onkel Theodor, här. Jag gör den varje jul men dubblar receptet så det blir 2 rejäla kakor. I mitt gamla recept smälter man inte smöret utan rör smör och socker och sen i med äggulorna. Gräddar först med papper på och sen utan.