Operakällarens äppelkaka

Serverar: 8 portioner

Receptet är beräknat för en stor ugnssäker form, ca 32 cm i diameter.

Ingredienser

  • 10 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 400 g smör
  • 1 vaniljstång
  • Ca 10 äpplen
  • Socker
  • Kanel
  • Florsocker
  • 0,8 l vaniljsås
  • Instruktioner

    1. Blanda samman ingredienserna till degen och låt vila i ca 1 timme. Sätt ugnen på 175°.
    2. Skala, kärna ur och skär äpplena i tjocka klyftor. Tryck ut degen i en smord ugnssäker form spara lite deg som skall användas till garnering. Täck med äppelklyftor varvat med socker och kanel.
    3. Kavla ut resten av degen i tunna längder och lägg dem i vackert mönster ovanpå äppelklyftorna. Grädda i nedre delen av ugnen tills äpplena känns mjuka.
    4. Strö över litet florsocker och servera med vaniljsås.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (1)

    nuncadigasno 29 oktober 2012

    ska försöka göra det imorgon.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben