Oreganokyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Lättlagat och gott

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 3 tsk färsk eller torkad oregano
  • 1½ msk balsamvinäger
  • Instruktioner

    1. Skär varje kycklingfilé i tre bitar på längden. Skala och hacka vitlöken.
    2. Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna, salta och peppra.
    3. Blanda grädde, buljongtärning, oregano och balsamvinäger i en gryta. Lägg i kycklingen och vitlöken. Låt allt koka under lock i ca 5 min.
    4. Servera med kokt potatis i halvor, morötter och salladslök.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    4
    8
    4.5
    30 min
    4-6
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben