Oréganokyckling

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Underbart god anrättning

Ingredienser

  • 4 st kyckling filéer
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st lagom stor rödlök
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar grovmalen
  • 2,5 dl mellangrädde
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 hönsbuljong tärning
  • 2-3 tsk färsk eller torkad orégano
  • 2-3 tsk färsk eller torkad rosmarin
  • 1,5 msk balsamvinäger
  • Instruktioner

    1. Skär varje file i tre eller fyra bitar på längden Salta o krydda Bryn varje bit gyllenbrun Dela lök och övriga grönsaker i lagom stora bitar och lägg i panna tillsammans med grädde och creme fraiche och buljongtärning Lägg de brynta filebitarna i blandningen och koka under svag värme i ca 10 minuter. Avsmaka med balsamvinäger och kryddor
    2. Serveras gärna med kokt potatis, morötter och salladslök

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    4
    8

    Kommentarer (2)

    AnitaS 18 november 2007

    Hej och tack för gott recept. Jag la i lite soltorkade tomater och tomatpuré för att få mer Italien känsla. :o) Mycket gott. Kram, Anita

    Mircku 7 december 2007

    Med påtrycking från maken satte vi en 4:a. testar soltorkade tomater nästa gång!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben