OreganoKyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Snabblagat och supergott!

Ingredienser

  • Kycklingfiléer
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 - 3 tsk färsk eller torkad oregano
  • 1 1/2 msk balsamico vinäger
  • Morötter
  • Instruktioner

    1. - Krydda filéerna och skär dem på längden i 3 bitar - Hacka vitlöken - Stava morötterna - Hacka de färska örterna
    2. - Bryn filéerna¨ - Rör ihop grädde, vatten, buljong, örter och vinäger (lite salt och peppar) i en gryta och lått puttra ihop några minuter. - Lägg ner filéerna och vitlöken, låt puttra ca 5 minuter under lock. - När det återstår 2-3 minuter, lägg ner morötterna.
    3. Serveras till färsk Pasta eller ris

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    4-6
    2

    Kommentarer (8)

    ismo10 24 augusti 2008

    Supergott helt enkelt

    Misskattagirl 11 oktober 2008

    Mmmmm...himelskt gott!! Ny favorit!

    Nathalie83 22 mars 2009

    Älskar! Jag och sambon har gjort den två helger i rad. Både min pappa och svärföräldrarna har fått smaka och de älskade den! Vi hade dock slut på oregano och fick ta basilika..men gud så gott det blev! :)

    Lennart_58 19 augusti 2009

    Smarrigt supergott o läckert. 5p.

    Anna-Malin 1 februari 2010

    Detta är ett kanonrecept, från ICA ursprungligen, som jag använt många gånger! Jag brukar servera klyftpotatis till, vilket passar jättebra. I ursprungsreceptet är även salladslök inkluderat. Jag brukar ta ett par, tre stycken, skära på snedden och strö över som dekoration och givetvis också smakförhöjare.

    Guhawi 1 februari 2010

    I MITT orginalrecept som är från Icas buffétidning samt deras hemsida finns där inte någon salladslök med i receptet. Men jag kan tänka mig att det också är gott! //guhawi

    joakimfischer 11 mars 2012

    Det blir lätt väldigt vattnig sås. Den har lite konsistens innan man lägger ner kycklingen men sen blir den rejält rinnig. Antingen minska vatten eller göra en redning nsäta gång för mi del. Annars jättegoda smaker och väldigt enkel att göra.

    Zancy 6 februari 2013

    Sådär.... Kommer tyvärr inte lagas igen

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben