Ossobuco

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Matig, väldoftande italiensk gryta.

Ingredienser

  • 1 kg kalvlägg i 3 cm tjocka bitar
  • ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk salt
  • 2 krm nymald vitpeppar
  • 2 msk smör
  • 1 liten gul lök
  • 1 bit rotselleri (ca 50 g)
  • 1 morot
  • 1 liten purjolök
  • 4 dl torrt vitt vin
  • 1½ msk kalvfond
  • 2 tomater, skalade och skållade
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk färsk rosmarin eller timjan
  • Instruktioner

    1. Skala lök och rotselleri. Skär i bitar. Skölj purolöken och skiva den.
    2. Blanda mjöl och salt och peppar på ett fat. Vänd köttet i blandningen och bryn det en stund. Blanda ner rotsakerna och häll på vinet och kalvfonden. Lägg i finhackade tomater, tomatpuré. Låt alltsammans småkoka i minst 1 timme.
    3. Gör gärna grytan 1 dag i förväg så blir den mustigare. Servera med Bulgur, matvete, couscous eller pasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben