Gryta på lägg

Serverar: 4 portioner

Italienarna gör en härlig gryta på kalvlägg, ossobuco. Här kommer en variant gjord på lamm eller grislägg. Låt den puttra så länge att köttet nästan ramlar av benen.

Ingredienser

  • 1 kg lamm eller grislägg, sågad i skivor
  • 1 tärning ljus nötbuljong
  • 8 st steklökar
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 burk hela tomater
  • 2-3 dl vatten
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 2 st morötter, strimlade
  • 1 klyfta rotselleri, strimlad
  • 2 st lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk basilika
  • Persilja
  • Salt
  • Peppar
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Krydda och bryn köttet. Bryn sen lökarna och lägg i.
    2. Pudra över mjölet, slå på vatten och tomater, tillsätt vitlök, buljong, lagerblad och örter.
    3. Koka sakta under lock ca 1 tim tills köttet är mört. Tillsätt rotfrukterna efter halva tiden. Strö på persilja, servera med nudlar till.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 45 min
    6-8
    15

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Spaghetti med köttfärssås
    Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...

    Hallonsaft
    Bättre saft har ingen haft. Hallonsaft är en riktig sommarklassiker oc...

    Woka
    Kineserna sägerb chow och amerikanderna stir fry. Andra svänger sig...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben