Ostgratinerad kyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Jättegod fredagsrätt!

Ingredienser

  • 4 Kycklingfiléer
  • Smör eller olja att steka i
  • Salt
  • Peppar
  • 1 dl vatten
  • 1 paprika
  • 1 gul lök, purjo går också bra)
  • 1 burk konserverade champinjoner el färska
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl riven ost, gärna stark
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfileérna i cm-tjocka skivor Platta ut lite o salta o peppra Stek i olja o smör på båda sidor o lägg i ugnssäker form Vispa ur stekpannan med lite vatten o spara skyn
    2. Strimla grönsakerna o häll av champinjonerna, skiva färsk Fräs ett par minuter i kastrull Rör ner mjölet o späd med sky o grädde salta o peppra späd ev med mer vatten (el grädde ;-) Häll i osten o låt smälta ihop Häll över kycklingen o strö gärna över lite extra ost
    3. Gratinera i ugn 200 grader c:a 20 min
    4. Servera med ris eller pressad potatis och en fräsch knaprig sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben