Ostgratinerade kotletter

Serverar: 2 portioner

Citronmarinerade kotletter med senapsost, super gott blir det. Vi brukar servera detta med pressad potatis.

Ingredienser

  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½ tsk grovmalen svartpeppar
  • ½ tsk smulad rosmarin
  • 1 citron (saften av den)
  • 2 medelstora griskotletter, 250 g
  • 1 tsk flytande margarin
  • Salt
  • 25 g riven ost
  • ½ tsk senapspulver
  • Instruktioner

    1. Blanda vitlök, peppar och rosmarin med citronsaften. Gnid in kotletterna med blandningen och låt dem sen ligga i marinaden i kylskåpet i ca 1 timme.
    2. Stek kotletterna i margarinet i en stekpanna på medelstark värme ca 3-4 minuter per sida. Salta. Lägg över kotletterna på ett ugnssäkert fat. Blanda riven ost med senapspulver och fördela över kotletterna.
    3. Gratinera eller grilla i het ugn tills osten smält och fått fin färg, 6-8 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    farmoringer 13 februari 2009

    Det här var gott. Tänkte först att en citron var för mycket, för det blev väldigt mycket saft. Ah, tänkte jag sen, låt det vara så. Blev inte alls för mycket citron. Jag använde karré kotletter..

    Gul13 3 juni 2009

    Håller med föregående talar: Gott. Tack för ett riktigt gott recept. Maken tyckte det var "festgott" sådär en vanlig tisdag.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben