Ostgratinerade kotletter

Kotletter under kantarellstuvning.

Ingredienser

  • 4 fläskkotletter
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Svampstuvning
  • 1 gul lök
  • 250 gr kantareller
  • ½ msk vetemjöl
  • 3 dl grädde
  • ½ dl mjölk
  • 1 msk Sweet chilisås (jag använde chilisås efter tycke och smak)
  • 2 msk gräslök
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 50 gr riven ost
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 225 grader. Stek kotletterna, salta och peppra.Lägg över köttet i en ugnsfast form. Hacka löken grovt. Dela svampen i bitar. Fräs lök och svamp i lite margarin. Pudra över mjölet och häll på grädden och mjölken. Vispa och koka upp under omrörning. Smaka av med Sweet chilisås och klippt gräslök. Häll stuvningen över kotletterna och strö över den rivna osten. Gratinera i ugn tills osten smält och fått fin färg.
    2. Servera med potatis eller ris och sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    anluk 30 januari 2011

    Jättegott och gick att förbereda vilket jag gillar. Hade både kantisar och champinjoner i. mycket gott!

    halen6966 30 januari 2011

    Låter bra!! Tack för kommentaren. Mvh Helén

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben