Ostgrissini

Serverar: 30 portioner

Knapriga tillbehör till en soppa, på ostbrickan eller ett populärt drinktilltugg.

Ingredienser

  • 1 dl finriven whiskycheddarost
  • 25 g jäst
  • 2 dl vatten, 37 C
  • 2 msk matolja
  • 2 krm salt
  • ½ msk socker
  • 5 ½ dl vetemjöl
  • 1 äggula
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 C.
    2. Smula jästen i en bunke och häll på det ljumma vattnet och rör tills jästen har löst sig. Häll i matolja och blanda sedan ner ost, salt, socker och vetemjöl. Knåda degen smidig och forma till långa tänger.
    3. Det gör inget om de blir lite ojämna. Det ska synas att de är handgjorda. Låt jäsa ca 15 minuter på plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispad äggula och grädda i ca 15 minuter.
    4. Förvara gärna i plåtburk. Håller i några dagar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben