Knapriga tillbehör till en soppa, på ostbrickan eller
ett populärt drinktilltugg.
Ingredienser
1 dl finriven whiskycheddarost
25 g jäst
2 dl vatten, 37 C
2 msk matolja
2 krm salt
½ msk socker
5 ½ dl vetemjöl
1 äggula
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 C.
- Smula jästen i en bunke och häll på det ljumma vattnet och rör tills jästen har löst sig. Häll i matolja och blanda sedan ner ost, salt, socker och vetemjöl. Knåda degen smidig och forma till långa tänger.
- Det gör inget om de blir lite ojämna. Det ska synas att de är handgjorda. Låt jäsa ca 15 minuter på plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispad äggula och grädda i ca 15 minuter.
- Förvara gärna i plåtburk. Håller i några dagar.
Liknande recept
Kommentarer (0)