Ostgrissini med Västerbottensost

Serverar: 30 portioner

Tid: 1 timme

Finns många varianter av dessa, den här är det smör och västerbottenost i.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 1½ dl ljummet vatten
  • 25 g rumsvarmt eller försiktigt smält smör
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 ägg
  • 2 dl finriven ost, västerbotten, vällagrad grevé el pecorino
  • 5-6 dl vetemjöl
  • Vatten till pensling
  • Flingsalt eller annan krydda
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Lös upp jästen i ljummet vatten. Smält smöret försiktigt eller låt det ligga framme i rumsvärme länge så att det blir riktigt mjukt.
    2. Tillsätt resten av ingredienserna. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk i 30 min. Knåda degen, dela den i 30 delar och rulla ut till ca 20 cm långa, smala pinnar. Lägg dem på en smörad plåt. Låt jäsa under bakduk i 20 min.
    3. Pensla lätt med lite vatten på varje pinne, strö över flingsalt eller någon annan krydda som du tycker om.
    4. Grädda i cirka 15-20 min. Låt kallna på galler.
    5. Förvara brödpinnarna torrt. Servera på buffé eller till soppa eller dippa de i någon god röra.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    elinkristin66 12 oktober 2011

    Eftersom jag gillar västerbottenost så är det den osten jag väljer att ha i mina "brödpinnar"!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben