Spätta är en av de fiskar jag faktiskt tycker om och kan äta. Vanlig stekt rödspätta eller bergtunga med potatis, pepparrotssmör och brysselkål är en rätt som kan få mig på fall. Men här handlar det om lite andra doningar, även om pepparroten också är med!
Ingredienser
600 g spättafiléer
1 fiskbuljongtärning
2 msk vitt vin eller vatten
Fyllning
200 g skalade räkor
150 g mjukost
3 msk mjölk
1 dl hackad dill
1 krm svartpeppar
Sommarsås
2 hårdkokta ägg
2-3 skalade tomater
1/2 dl hackad citronmeliss
1/2 dl hackad persilja
3 msk smör eller margarin
1/2-1 dl fiskspad
ev riven pepparot
Instruktioner
- Grovhacka de skalade räkorna och blanda dem med mjukost, mjölk, dill och peppar. Fördela röran på fiskfiléerna och rulla ihop dem. Lägg fisken i en låg traktörpanna. Smula över buljongtärningen och häll på litet vin eller vatten. Sjud under lock 5 - 6 minuter.
- Hacka ägg och tärna tomater. Smält matfettet och blanda i resten av ingredienserna.
- Garnera fisken med citronskivor och dillkvistar och servera med såsen, potatis (gärna färsk) och gröna ärter.
Liknande recept
Kommentarer (0)