Ostspätta med sommarsås

Serverar: 4 portioner

Spätta är en av de fiskar jag faktiskt tycker om och kan äta. Vanlig stekt rödspätta eller bergtunga med potatis, pepparrotssmör och brysselkål är en rätt som kan få mig på fall. Men här handlar det om lite andra doningar, även om pepparroten också är med!

Ingredienser

  • 600 g spättafiléer
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 msk vitt vin eller vatten
  • Fyllning
  • 200 g skalade räkor
  • 150 g mjukost
  • 3 msk mjölk
  • 1 dl hackad dill
  • 1 krm svartpeppar
  • Sommarsås
  • 2 hårdkokta ägg
  • 2-3 skalade tomater
  • 1/2 dl hackad citronmeliss
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 3 msk smör eller margarin
  • 1/2-1 dl fiskspad
  • ev riven pepparot
  • Instruktioner

    1. Grovhacka de skalade räkorna och blanda dem med mjukost, mjölk, dill och peppar. Fördela röran på fiskfiléerna och rulla ihop dem. Lägg fisken i en låg traktörpanna. Smula över buljongtärningen och häll på litet vin eller vatten. Sjud under lock 5 - 6 minuter.
    2. Hacka ägg och tärna tomater. Smält matfettet och blanda i resten av ingredienserna.
    3. Garnera fisken med citronskivor och dillkvistar och servera med såsen, potatis (gärna färsk) och gröna ärter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben