Kalkonpasta med örtig sommarsås

Serverar: 4 portioner

Lätt och god sommarmat.

Ingredienser

  • 500 g kalkonbröstfilé, i skivor
  • 1 citron, saft och skal av
  • 1 msk smör&rapsolja
  • 1 l vatten
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 krm salt
  • 2 krm peppar
  • 0,5 dl färsk dill, hackad
  • 0,5 dl färsk basilika, hackad
  • 800 g blandade grönsaker
  • 4 port linguine fullkorn (pasta)
  • Instruktioner

    Hetta upp en stekpanna med Smör&rapsolja. Stek kalkonskivorna runt om. Salta och peppra. Ta upp och håll varmt. Häll i saft och skal av citron, vatten, fond, vin och crème fraiche i pannan. Smaka av med salt och peppar. Rör ner örterna. Lägg tillbaka köttet. Servera med lättkokta grönsaker och pasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    LiliH 13 juli 2011

    En LITER vatten!!! Det blir en konstig soppa av det hela. Står det verkligen rätt? Jag tog en halv liter och det blev alldeles för tunt iallafall. Prova med 2-3 dl istället.

    miniinatta 29 oktober 2011

    Super gott ! :D

    joakim888 12 januari 2012

    Tog också minre vatten, blev supergott. Ha ingredienserna laddade och klara när du sätter igång för det går fort.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben