Oxfiléspett

Serverar: 4 portioner

Gillar att göra olika spett. Man kan modifiera några så de även faller barnen i smaken, busenkelt.

Ingredienser

  • 0,7 kg oxfilé eller annat kött
  • 4 st plommontomater
  • 8 skivor bacon
  • Marinad
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 dl rapsolja
  • 1 kruka färsk timjan
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Putsa oxfilén och skär köttet i ca 1 1/2 cm tjocka skivor. Dela plommontomaterna på längden. Varva kött och tomater på grillspett.
    2. Riv eller pressa vitlöken, blanda med rapsolja och tillsätt färsk timjan. Slå över grillspetten och marinera minst en timme.
    3. Ta upp spetten ur marinaden och låt rinna av något. Salta och peppra och vira baconskivor runt spetten.
    4. Grilla spetten hastigt över stark värme på båda sidor

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben