Oxfiléspett i sås

Serverar: 8 portioner

Festens varma rätt, dippa filén direkt i såsen.

Ingredienser

  • 4 skivor oxfilé, ca 600 g
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk Arla smör-& rapsolja
  • Glaze
  • 2 msk Arla smör-& rapsolja
  • 1/2 dl finhackad persilja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Sås
  • 2 dl Arla Köket lätt crème fraiche senap dragon & honung
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i halvor. Salta och peppra. Bryn dem runt om i smör-& rapsolja i en stekpanna. Låt dem kallna.
    2. Rör ihop glazen. Trä upp köttet på 8 spett. Lägg dem på ett ugnssäkert fat. Pensla över glazen. Hit kan man förbereda.
    3. Sätt ugnen på 250°. Värm köttet i övre delen av ugnen ca 5 min. Värm crème fraichen. Häll såsen i 8 koppar eller glas, ställ ett köttspett i varje.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben