Oxfiléspett i sås
Serverar:
8 portioner
Festens varma rätt, dippa filén direkt i såsen.
Ingredienser
4 skivor oxfilé, ca 600 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk Arla smör-& rapsolja
Glaze
2 msk Arla smör-& rapsolja
1/2 dl finhackad persilja
1 pressad vitlöksklyfta
Sås
2 dl Arla Köket lätt crème fraiche senap dragon & honung
Instruktioner
Skär köttet i halvor. Salta och peppra. Bryn dem runt om i smör-& rapsolja i en stekpanna. Låt dem kallna.
Rör ihop glazen. Trä upp köttet på 8 spett. Lägg dem på ett ugnssäkert fat. Pensla över glazen. Hit kan man förbereda.
Sätt ugnen på 250°. Värm köttet i övre delen av ugnen ca 5 min. Värm crème fraichen. Häll såsen i 8 koppar eller glas, ställ ett köttspett i varje.
Liknande recept
Toppengod kall sås till fisk
4.5
4-6
8
Aromatisk sås /Sugo agli aromi
30 min
4
Lutfisk med vit sås
5
4
2
Kotletter i sås
4.3
4-5
4
Jättegod sås till pajen
4.5
4
23
Fläskstek i fruktig sås
2 h
4-6
Räkor i stark sås
4.4
20 min
4
6
Heta kycklingklubbor med sås
3.7
40 min
4
2
Grillad laxfjäril med honung och citron och sås
4.3
4 h 30 min
4
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!